FORUM polomski.net - Wielka Rodzina Połomskich
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Wrzesień 07, 2010, 10:28:34 am

Aktualności:

Strony: [1]   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: Szukam informacji o Połomskich z Kongresówki  (Przeczytany 1042 razy)
Marco Polo
Gość
« : Luty 05, 2008, 09:42:40 pm »

Witam Klan Połomskich.
Poszukuję korzeni mojego rodu po mieczu. Mój dziadek Stanisław Połomski przebywał we wsi Dąbrowa w okolicach Mławy bacia Walentyna Razik. Mój prdziadek miał na imięFeliks a prababacia Józefina ? Niestety są to jedyne szczątkowe informacje jakie posiadam. Klan Połomskich z którego się wywodzę jest niezbyt liczny. Mój ojciec Wacław miał czwórkędzieci: Andrzeja - zmarł na nowotwór w wieku 50 lat; Wiesława; Marka i Bożenę.
Podobnież mój pradziadek wrócil z zagranicy jak Polska odzyskała niepodległość w 1918 roku? Pomimo prob rozmów na ten temat brak było kontaktow z rodziną po mieczu i dlaetego moja uboga wiedza. Po kądzieli udało mi się lepiej.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrwaiam - Wiele serdeczności
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2008, 09:52:20 pm wysłane przez Tomek » Zapisane
JurekPolomski
Rodzinka
Newbie

Oceń użytkownika: +6/-2

« Odpowiedz #1 : Luty 05, 2008, 11:24:13 pm »

Potwierdzam tylko tyle, że czytałem gdzieś o Połomskich z Kongresówki. Nie prowadziłem jednak, żadnych badań. Może Łukasz coś Ci podpowie.

Pozdrawiam

Jurek syn Emila i Marii (Wilkoszewskiej), wnuk Franciszka i Karoliny
Hirschberg
Rodzinka
Newbie

Oceń użytkownika: +8/-11

« Odpowiedz #2 : Luty 05, 2008, 11:28:50 pm »

Niestety, nie mogę pomóc- nic na ten temat nie wiem. Jedynie herbarz niesieckiego podaje o Feliksie Połomskim w Nowogrodzkiem-1632, wywodzą sie z małopolskich oczywiście połomskich. Ale nie wiem czy to coś pomoże komus...
choc jeszcze poszukam ale wątpie.... Embarrassed
Strony: [1]   Do góry
Drukuj
Skocz do: